top of page

Renovatie Piet Heintunnel Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
2020 Renovatie Piet Heintunnel 600x400.j

De Piet Heintunnel ligt in een van de belangrijkste verkeersroutes van de Ring A10 naar het centrum van Amsterdam. Met een programmatische aanpak zorgt de gemeente Amsterdam ervoor dat alle tunnels in Amsterdam in de toekomst veilig en beschikbaar blijven en voldoen aan alle eisen. Naast het reguliere onderhoud aan de Piet Heintunnel worden de tunnel en de installaties ook gerenoveerd. Het project is aanbesteed  in de vorm van een alliantie.

Een projectmanager van SD+P is binnen de alliantie namens de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor de aansturing van dit project.,

De in 1997 in gebruik genomen Piet Heintunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland en de ring A10. Na ruim twintig jaar intensief gebruik, met naar schatting circa 30.000 voertuigen per dag, is de tunnel toe aan een grondige renovatie. Er is groot onderhoud nodig aan de bouwkundige delen. Ook zijn de installaties en systemen in de tunnel en de besturing ervan aan het eind van hun technische levensduur en moeten die worden vervangen. De renovatie is ook nodig om de tunnel te laten voldoen aan nieuwe veiligheidswetgeving.

bottom of page