top of page

Hyde Park Hoofddorp

Opdrachtgever: Hyde Park Hoofddorp cv
2020 Hyde Park Hoofddorp.jpg

Beukenhorst-West was enkele tientallen jaren geleden een florerend kantorenpark. Onder de naam Hyde Park verandert de verouderde en grotendeels leegstaande kantorenlocatie naar een modern, stedelijk woon-werkgebied met 3.800 woningen, cafés met terrassen, restaurants, een supermarkt, kapper, wellness faciliteiten, winkels en een medisch centrum. Buurtbewoners, toekomstige bewoners en anderen konden meedenken over het voorlopig ontwerp openbare ruimte. Straten en pleinen worden aantrekkelijk ingericht, zodat het goed aansluit bij de kwaliteit van de architectuur van de nieuwe woongebouwen. 

 

SD+P zorgt binnen het opdrachtgeversteam voor het civieltechnisch management. Onze projectmanager zorgt voor de aansturing van de voorbereiding voor het bouw- en woonrijpmaken en de afstemming van de civieltechnische aspecten met alle bij het project betrokken partijen zoals het waterschap en kabel- en leidingbeheerders.

Hyde Park krijgt een groene uitstraling en elke dwarsstraat krijgt een eigen sfeer. Door bomen en planten in diverse kleuren en samenstellingen verschillen de straten duidelijk van elkaar. Vanaf het station komt er een veilige en aangename route naar het centrum van Hoofddorp. Hierdoor wordt het hele gebied levendiger en veiliger, een fijn gebied om te wonen en werken.

In de gehele wijk is de auto te gast, met uitzondering van de hoofdontsluiting (Planetenweg/Saturnusstraat). In de andere straten is minder ruimte voor auto’s. In de Planetenweg en Saturnusstraat komen parkeervakken langs het trottoir en om de twee parkeervakken komt een linde. Op verschillende plekken komen laad-en-losplekken en fietsnietjes. Aan de Planetenweg komt een bushalte.

bottom of page