top of page

Fietsbrug Oude Rijn Valkenburg (ZH)

Opdrachtgever: Gemeente Katwijk
2018 Joop_van_der_Reijdenbrug 600x400.jp

Over de Oude Rijn is tussen Valkenburg en Oegstgeest een beweegbare brug voor fietsers en voetgangers gebouwd. De brug verbindt de nieuwbouwwijken ’t Duyfrak in Valkenburg en Oegstgeest aan de Rijn. De nieuwe brug verkort de reistijd met name voor scholieren tussen beide gemeenten, aldus de provincie Zuid-Holland. Als vaarwegbeheerder is de provincie nauw betrokken geweest bij de wens van beide gemeente om de brug te realiseren.

 

SD+P verzorgde voor de gemeente Katwijk het projectmanagement en omgevingsmanagement. Het project is aanbesteed als UAV-gc contract met een prijsvraag voor het ontwerp..

Slanke draaibrug
De winnende ontwikkelcombinatie heeft een ontwerp van Syb van Breda & Co architects gerealiseerd. Een slanke draaibrug van staal. De brug draait horizontaal open en het draaiende deel wordt in balans gehouden door een twaalf meter hoog, schuin oplopend tegengewicht (de pyloon). Aan de onderkant heeft de brug slechts twee steunpunten voor maximaal zicht vanaf het water onder de brug door. De kosten zijn volledig gefinancierd vanuit de subsidieregeling van het ‘Programma Fiets’ van de provincie Zuid-Holland.

bottom of page